للک(Lelak) یا گمنه(Gemneh )

للک یا گمنه شبیه به نوعی پلو میمونه....در جنوب اون رو همراه قلیه ماهی،دال عدس،خورش بامیه و....به جای برنج میل میکنند......همون بلغور گندم هستش که خیلی ریزتر شده باشه......البته توی همۀ سوپرمارکت ها بلغور گندم وجود داره و میشه باهاش للک درست کرد....ولی خوب للک جنوب واقعا" یه چیز دیگست....قلب

اینم شکل نپختشه.....سمت راستی بلغور گندمه که از سوپر گرفتم....سمت چپی همون للکه که مال اصل اصل اصل جنوبهنیشخند

 قبل از اینکه للک رو بپزیم حتما" باید الک بشه تا آرد اضافیش گرفته بشه.....

 

حالا باید اون رو کمی بو بدیم(بدون روغن کمی تفت بدیم) تا  از خامی دربیاد

 حالا در قابلمه ای که قراره للک رو دم بدیم  1 عدد پیاز متوسط رو نگینی خرد میکنیم و با کمی روغن روی شعلۀ اجاق گاز میذاریم......

کمی هم زردچوبه  و نمک اضافه میکنیم...

بعد از اون نوبت به اضافه کردن آب هستش....به همون مقدار که للک رو پیمونه کردید همون اندازه هم آب میریزیم.....مثلا" اگه قراره 2 پ للک درست کنید...2 پ هم آب بریزید......بعد اگر دیدید که یکم خشک شده آب اضافه میکنیم......

  و میذاریم تا آبش جوش بیاد....وقتی جوش اومد...به یکباره للک رو اضافه میکنیم...

و فوری با دم قاشق(دستۀ قاشق) شروع میکنیم به حالت دورانی هم زدن...این خیلی مهمه که حتما" حتما" با دم قاشق باشه..در غیر اینصورت  للکتون شفته میشه!!!!از خود راضی

هم میزنیم تا آبش به خوردش بره...و بعد میذاریم دم بیاد....حدودا" 20 دقیقه بعد آمادست......

اینم للک یه روز دیگه که من تو آبش کمی شوید خشک ریخنه بودم(ابتکاری)...ولی عاااااااااااااااااااااالی شد....

  نوش جان

/ 8 نظر / 52 بازدید
سپيده

نغمه جون منم اينو خوردم يك دوستي داشتم مال نخلستان بود خيلي خوشمزه اينو درست ميكردم با گوجه بادمجون ميخورديم ما وااااااااااااااااااااااااي عاليه.دستت درد نكنه گلم

وحیده

سلام نغمه جون....سر فرصت میام میخونم

مهین

سلام دوست عزیزم.راستش من هنوز این غذا را تجربه نکردم و اولین باری بود که اسمشو شنیدم ودستور پختشو دیدم حتما باید خوشمزه و قوی باشه و ممنونم از شما که ما را با غذاهای جنوب اشنا میکنید.موفق باشی

وحیده مامان پارسا

سلام خانم....دلم هوس للک کرد بدجور....من فکر میکردم فقط با قلیه میخورن.نمی دونستم با دال عدس و خورش بامیه هم میخورن.یادم فروزان یه بار گفت دال عدس غذای مورد علاقه نغمه است.توی یه دوره ای پارسا عاشق دال عدس بود.من میختم و فریز میکردم.وقتی تو مهد ازش میپرسیدن چه غذایی دوست داری؟میگفت دال عدس.اصفهانی ها هم که خیلی هاشون نمی دونند دال عدس چیه.دستور دال عدس هم بذار .من همیه روش ابتکاری هم برای خودم ابداع کردم که وقتی بذاری بهت میگم.طعمش رو خوشمزه تر میکنه

بینظیر

بچه ها گمنه و بادمجان خیلی خوشمزه است مخصوصا با لیمو و پیازحتما امتحان کنید [گل][عینک][پلک][چشمک]

معصومه

مادربزگ من گمنه رو با گوشت چرخ کرده و رب عین دمپخت درست میکنه اینقدر خوشمزه میشه اینقدر خوشمزه میشه که حد نداره از راه دور دستاشو میبوسم اخه اون اهوازه ولی من کرج زندگی میکنم خیلی دوسش دارم

bahare

بسیار هنرمندی .لینکت کردم .منم بلینک عزیزم